Workshop Wat je lichaam je wil vertellen
Systemisch lichaamswerk bij vragen over je gezondheid

Hoe beter je leert luisteren naar de signalen van je lichaam, hoe meer oog je krijgt voor de wijsheid die erin opgeslagen ligt: fysiek als op een diepere laag. Doel van deze workshop is je te (leren) voelen en ontdekken hoe je lichaam je iets vertelt. Je te laten ervaren wat een enorme informatiebron je lichaam is. Fysiek en op een onderbewuste laag.

De workshop start met een korte inleiding over systemisch (lichaams)werk en hoe daarin naar lichamelijke klachten en ziekte gekeken wordt. Vervolgens doen we een aantal kleine opstellingen met het lichaam als uitgangspunt.

Als het qua tijd lukt eindigen we de workshop met een grotere opstelling via het lichaam. Daarin kan één deelnemer een vraag inbrengen en de anderen kunnen representeren. Het mooie van een opstelling is dat je ook als opsteller of representant in de opstelling van iemand anders inzichten op kunt doen over je eigen situatie of thema’s.

Systemisch (lichaams)werk
Een onderbuikgevoel hebben we allemaal wel eens. Je kunt het niet zien, maar je voelt of er iets wel of niet klopt. Dat je het niet kunt zien, maakt het niet minder waar (een internetverbinding of radiogolf zie je ook niet, toch weten we allemaal zeker dat het bestaat). Systemisch werk richt zich op het bewust worden en ervaren van dat niet zichtbare deel in ons leven.

Een opstelling (in welke vorm dan ook) maakt zichtbaar wat er in dat deel bij jou speelt. Het helpt een beweging op gang te brengen zonder dat je per se hoeft te weten of begrijpen wat de verstopping in de stroom veroorzaakt(e). Dit niet weten kunnen toestaan is nog weleens een uitdaging. Het gaat uiteindelijk om het proces dat je in gang zet om los te maken wat vastzit en zo beweging te krijgen.

Voor wie?
Iedereen die nieuwsgierig is naar systemisch werk, opstellingen via het lichaam en opstellingen bij vragen over je gezondheid.

Praktische informatie
Waar
De Nieuw Stad, Oliemolenhof in Amersfoort tijdens het Inspiratiefestival 033
Wanneer 15 september 2019
Duur 60 minuten
Aantal deelnemers minimaal 2, maximaal 10
Kosten 10 euro per persoon
Opgave vanaf 10 uur op de dag zelf