06 525 35 660 info@jessicapepermans.nl

Hij tekende een zonnetje en schoof het papiertje zonder een woord te zeggen naar mijn moeder.
Thuis was ze in tranen. Vermoedelijk wilde de arts haar op een luchtige manier zeggen ´Ga naar buiten mevrouw: ontspan, geniet´.

ALSOF HET NIET ERG GENOEG WAS
Ze voelde zich klein gemaakt, niet gezien voor wie ze was en voor haar pijn. Alsof ze zich aanstelde omdat er geen oorzaak gevonden kon worden voor haar rugklachten. Klachten die haar, als ze opspeelden, letterlijk en figuurlijk helemaal vast zetten.

TOCH HAD HIJ GELIJK
Had de arts het waarschijnlijk over stress van buitenaf, zie ik de herhaling en haar geploeter nu als signalen van innerlijke stress. Spanning die niet verdwijnt met een stapje terug doen, omdat de oorzaak ervan in je onderbewuste ligt.

ONZICHTBARE STRESS
Spanning die je ooit in je lichaam opgeslagen hebt toen er voor jou iets heel pijnlijks of beangstigends gebeurde. Iets uit je eigen geschiedenis of van nog eerder. Spanning waardoor gezondheidsklachten ontstaan.

SIGNALEN
Benieuwd of jouw (onverklaarbare) terugkerende gezondheidsklachten gelinkt zijn aan zulke innerlijke spanning? Of het signalen zijn voor iets waar je je (nog) niet bewust van bent? Dan ben je van harte welkom op de workshop ‘Een ander perspectief op je gezondheid’ om dat te onderzoeken.

EEN TE GROTE STAP?
Al vaker iets geprobeerd, daarin misschien wel teleurgesteld? Je bent niet de enige. Alle begrip dat je eerst iets meer wilt weten en op z’n minst kennis wilt maken. Plan dan een First Step Sessie  Dat is gratis, je zit nergens aan vast. Ik ontmoet je graag!